Holland Mineraal
nlende

Holland Mineraal heeft het meest uitgebreide programma straalmiddelen voor zowel de Nederlandse als de Europese markt. Deskundig advies, technische support en levering van straalmiddelen voor elke gewenste toepassing. Eersteklas kwaliteit, ruime voorraad (5.000m2) en snel leverbaar in uiteenlopende volumes.

Straalmiddel Straalgrit (Eminent Grit N)

Bij het stralen of reinigen van oppervlakken is het belangrijk om het juiste straalmiddel toe te passen. Voor mobiele straalwerkzaamheden is dit vaak Eminent straalgrit. Bij Holland Mineraal bestelt u altijd straalgrit van hoogwaardige kwaliteit. Wij zijn een toonaangevende onderneming op het gebied van alle soorten straalmiddelen en straalinstallaties.

Kenmerken van straalgrit

Eminent Grit is een eenmalig te gebruiken straalmiddel en wordt veel ingezet bij mobiele straalwerkzaamheden aan bruggen, opslagtanks, scheepsindustrie, offshore e.d.. Het is leverbaar in diverse korrelgrootte en verpakt in 25 kg zakken, big bags, afzetsilo's en bulkwagens. Eminent grit wordt veel toegepast bij de reiniging of het verwijderen van vuil en roest. Het staat tevens bekend als voorbehandelingsmiddel voor coaten, metalliseren, emailleren en poedercoaten.

Straalgrit is een veel gebruikt straalmiddel dat bij Holland Mineraal verkrijgbaar is in verschillende korrelgrootte. Welke werkzaamheden u ook uitvoert, bij ons vindt u de juiste straalgritkorrels, ook voor gebruik in straalcabines.

HM-PI-100-12/2017
33 - 38 %
4 - 8 %
51 - 58 %
2 - 10 %
1 - 3 %
0,6 - 1,3 %
sporen %


Eminent straalgrit wordt geproduceerd van gegranuleerde slakken afkomstig van metaal smelt processen en wordt ook "ijzer-silicaat" genoemd.

Scherp / Kantig
Donkergrijs / Zwart

7 Mohs

1,85 kg/dm3
3,7 kg/dm3
0,2 - 1,0
0,2 - 1,4
0,2 - 2,0
0,5 - 2,5
1,4 - 2,8

- in bulk met silowagen
- in afzetsilo’s
- verpakt in zakken van 25 kg; 1000 kg op pallet
- in big bags

Eminent Grit wordt vooral ingezet bij vrijstraalwerkzaamheden in de volgende sectoren:

  • scheepsbouw;
  • raffinaderijen/olieterminals;
  • offshore/booreilanden;
  • weg- en waterbouw, bruggen, sluizen;