[45+ jaar ervaring ]

45+

Jaar ervaring

[1.000+ tevreden klanten]

1.000+

Tevreden klanten

[100+ oplossingen op maat]

100+

Oplossingen op maat

[Home blocks heading]

Van deskundig advies tot totale straaloplossingen: Holland Mineraal staat voor je klaar

[Straalmiddel Blok Homepagina]

Straalmiddelen 

Holland Mineraal is de specialist in het geven van deskundig en technisch advies als het gaat om het leveren van alle typen straalmiddelen voor elke gewenste finishing.

Eersteklas kwaliteit, ruime voorraad (6.000m2), goed advies en snelle levering zijn de kernwoorden van Holland Mineraal voor een stralende samenwerking.

Straalmiddelen
[Programma Blok Home pagina]

Leveringsprogramma

Van een complete straalcabine tot verbruiksmaterialen, van levering van straalmiddelen tot inname en afvoer van gebruikte straalmiddelen, verhuur van apparatuur, een selectie occasions en uitmuntende service maken Holland Mineraal een totaalleverancier.

Eigen ontwerp, productie en import zorgen voor een hoogwaardig product- en dienstenaanbod.

Bekijken
[Homepagina tekst 1]

Voor welke oppervlaktebehandelingen kun je onze straalmiddelen en installaties toepassen?

Straalmiddelen en installaties van Holland Mineraal kunnen worden toegepast voor een breed scala aan oppervlaktebehandelingen, waaronder:

•    Roestverwijdering: Het effectief schoonmaken van metalen oppervlakken door roest en corrosie te verwijderen.
•    Verfstrippen: Het verwijderen van oude verflagen van diverse oppervlakken om deze voor te bereiden op een nieuwe coating.
•    Oppervlaktevoorbereiding : Het creëren van het ideale oppervlakteprofiel voor het aanbrengen van coatings of lijmen .
•    Peening: Het versterken van het oppervlak van metalen onderdelen om de  weerstand tegen metaalmoeheid en corrosie te verbeteren.
•    Reiniging: Het schoonmaken van oppervlakken van vuil, vet, olie, of andere verontreinigingen.
•    Textureren: Het aanbrengen van een specifieke textuur op een oppervlak voor esthetische doeleinden of om de functionaliteit te verbeteren (bijvoorbeeld grip).
•    Ontbramen: Het verwijderen van scherpe randen of bramen na het productieproces om de veiligheid en functionaliteit van onderdelen te verbeteren.

Bij Holland Mineraal geloven we dat jouw succes ons doel is, en daarom strekken onze oplossingen in oppervlaktebehandeling zich uit verder dan alleen metaal. 

Onze toewijding aan innovatie en kwaliteit verzekert dat je altijd de beste resultaten behaalt. Samen overwinnen we elke uitdaging in oppervlaktebehandeling."
– Sven Boonk, verkoopbinnendienst bij Holland Mineraal  

[Laatste artikelen over straalmiddelen, straalinsta]

Laatste artikelen over straalmiddelen, straalinstallaties en oppervlaktebehandelingen

03 juli

Verf verwijderen van metaal met straalmiddelen: zo doe je dat

Het gebruik van straalmiddelen om verf van metaal te verwijderen is een beproefde techniek die effectief en efficiënt is. Straalmiddelen maken gebruik van een mechanisch proces waarbij abrasieve deeltjes onder hoge druk tegen een oppervlak worden gespoten. Dit proces, bekend als stralen, helpt niet alleen bij het verwijderen van verf, maar ook bij het verwijderen van roest en andere verontreinigingen van metalen oppervlakken. Laten we dit proces stap voor stap bekijken:

Lees meer
10 juni

Zo verbeter je straal- en coatingtechnieken

In de wereld van industriële afwerking is effectief stralen belangrijk voor het voorbereiden van oppervlakken op verdere behandelingen zoals coaten. Bij Holland Mineraal begrijpen we het belang van nauwkeurigheid in elk stadium van de oppervlaktebehandeling. Of het nu gaat om het restaureren van een auto, het onderhoud van industriële apparatuur, of het voorbereiden van grote constructies, de juiste aanpak kan het verschil maken in zowel de uitvoering als het eindresultaat. Hieronder vind je belangrijke methoden en technieken voor het verbeteren van jouw straalprocessen, zodat je niet alleen efficiënt, maar ook veilig en milieubewust kunt werken.

Lees meer
01 mei

Welke straaltechniek gebruik je voor welke situatie? Expert Sven legt uit

In de wereld van oppervlaktebehandeling staan we vaak voor unieke uitdagingen die elk om een specifieke aanpak vragen. Bij Holland Mineraal snappen we hoe belangrijk het is om de juiste straaltechniek te kiezen voor de beste resultaten. Lees er hiet meer over.

Lees meer
[Meer over Holland Mineraal]

Meer over Holland Mineraal

Met 47 jaar ervaring in de branche is Holland Mineraal een toonaangevende specialist in oppervlaktebehandeling, die zich richt op het leveren van zowel standaard als maatwerk straalcabines. Het bedrijf, strategisch gelegen in Deventer met een ruim bedrijfsterrein aan de IJssel, is optimaal bereikbaar voor zowel weg- als watertransport en dient als een uitstekend distributiepunt voor de markt in Nederland en daarbuiten. Holland Mineraal biedt een uitgebreid assortiment aan straalmiddelen en gerelateerde installaties zoals straalkasten en afzuigsystemen , allemaal direct leverbaar uit voorraad. Met een eigen R&D afdeling, servicedienst en machinefabriek, garandeert Holland Mineraal een complete service ervaring - van deskundig advies tot onderhoud van installaties - en leeft daarbij het motto: "Holland Mineraal laat u graag stralen!"

Meer over ons