[Header - Straalcabine]

Straalcabine

Met ruim veertig jaar ervaring, heeft Holland Mineraal zich gevestigd als een toonaangevende expert in het ontwerpen en vervaardigen van zowel standaard als op maat gemaakte straalinstallaties. Over de hele wereld hebben wij in diverse marktsegmenten straalcabines en straalhallen gebouwd en ingericht die voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. Ontdek hoe wij ook voor u het ideale project kunnen realiseren.

In een straalcabine kunnen grote objecten worden gestraald. Hiervoor wordt een straalmiddel (ook wel straalgrid) gebruikt dat onder hoge druk op een oppervlakte worden gesproten. Hierdoor kan door het gebruik van straalgrit roest en verf worden verwijderd, materialen als hout grondig worden gereinigd of kan een oppervlakte voor behandeld of opgeruwd worden.

Wat is een straalcabine?

Een straalcabine is wat anders dan een straalkast. Een straalcabine, ook wel straalhal genoemd, is een ruimte waar u in kunt staan om grote voorwerpen te kunnen stralen. Of waarin een robot geplaatst kan worden die het stralen uitvoert. Het formaat van een straalcabine is afhankelijk van uw wensen. Een straalcabine kan bijvoorbeeld 5 bij 15 meter zijn voor het stralen van grote objecten. 

Een straalkast staat u voor en heeft handschoenen waar de handen in gaan om in de straalkast een object te kunnen stralen.

Al ruim 40 jaar hebben wij ervaring in het op maat ontwerpen en bouwen van straalcabines.

Straalcabine met afzuiging

Een straalcabine heeft afzuiging nodig. Zonder afzuiging zou de straalcabine binnen de korstte keren vol met stof staan. De afzuiging zuigt het straalmiddel en de stof af en zorgt ervoor dat het straalmiddel meerdere omwentelingen mee kan. Totdat het korreltje zo klein is geworden dat het afgezogen wordt. Welke type afzuiging geschikt is voor de straalcabine is volledig afhankelijk van uw wensen en het type straalmiddel.

De werkwijze – Professionele straalcabines op maat

Wanneer u een straalcabine of straalhal op maat wenst, gaan onze specialisten samen met u aan de slag om een ontwerp naar wens te creëren. Zodra de afmetingen van de maatwerk straalcabine bekend zijn, wordt een keuze gemaakt welk type straalmiddel, afzuiginstallatie, straalmiddel-transportsysteem, straalmiddel reinigingssysteem, en verlichting wordt toegepast.

Ook andere elementen die u in de straalcabine wilt terugzien, worden indien mogelijk geselecteerd. Hierop volgend wordt binnen de organisatie van Holland Mineraal door de afdeling engineering een turnkey projectvoorstel uitgewerkt. Bij een akkoord van uw kant, gaan wij aan de slag om uw custom-made straalcabine of straalhal naar wens te produceren.

In de afgelopen jaren hebben we over de hele wereld tientallen straalcabines met afzuiging op maat gebouwd voor onze opdrachtgevers. Bekijk onze referenties en krijg een goed beeld van de mogelijkheden.

Bekijk onze referenties! 

 


 

Toepassingen en voordelen van een straalcabine

Een professionele straalcabine van Holland Mineraal is veelzijdig inzetbaar, van industriële toepassingen tot kleinere projecten:

  • Roest verwijderen: Onze straalcabines zijn uitstekend in staat om roest te verwijderen van alle soorten metalen oppervlakken, wat resulteert in een schoon en glad oppervlak.
  • Verf verwijderen: Een efficiënte oplossing voor het verwijderen van oude verflagen zonder het gebruik van chemische middelen.
  • Oppervlakte reinigen: Geschikt voor het schoonmaken van een breed scala aan materialen, zoals metalen, hout en steen. Bereik een grondige reiniging die vuil en aanslag effectief verwijdert.

Waarom kiezen voor een straalcabine met afzuiging?

Een straalcabine met afzuiging is belangrijk om te zorgen dat stof en straalmiddelen niet verspreid worden in de werkomgeving. Dit bevordert niet alleen de veiligheid, maar ook de efficiëntie van het straalproces.

Belangrijke overwegingen bij het kopen van een straalcabine

  • Afmetingen en inhoud: Zorg ervoor dat de straalcabine voldoende groot is voor uw projecten. Overweeg een model met dubbele deuren voor gemakkelijke toegang tot grotere onderdelen.
  • Luchtverbruik: Begrijp het luchtverbruik van de straalcabine en zorg dat uw compressor en leidingen geschikt zijn. Een goede match is essentieel voor optimale prestaties.
  • Werkdruk: Een hogere werkdruk is ideaal voor het verwijderen van hardnekkige verontreinigingen en voor efficiënte reiniging van grotere oppervlakken.


Ontdek onze uitgebreide referenties en zie zelf waarom zoveel klanten kiezen voor de kwaliteit en betrouwbaarheid van Holland Mineraal. Bent u klaar om uw straalcapaciteiten naar een hoger niveau te tillen? Neem vandaag nog contact met ons op voor een straalcabine die perfect aan uw eisen voldoet!

Neem contact met ons op!