Straalgrit

Holland Mineraal is de specialist in het geven van deskundig en technisch advies als het gaat om het leveren van alle typen straalgrit voor elke gewenste finishing. Wij hebben het meest uitgebreide leveringsprogramma straalgrit voor zowel de Nederlandse als de Europese markt. Eersteklas kwaliteit, ruime voorraad (6.000m2), goed advies en snelle levering zijn de kernwoorden van Holland Mineraal voor een stralende samenwerking.

Zit hier uw gewenst straalgrit onderstaand niet bij? Naast onderstaand beschikken wij over nog meer soorten straalmiddel!

Neem contact met ons op!

Straalgrit voor alle mogelijke oppervlaktes en toepassingen vind je in het grootste en meest uitgebreide leveringsprogramma straalmiddelen en straalgrit van Europa, bij Holland Mineraal. Wij leveren eerste klas kwaliteit direct vanuit 6000m2 voorraad. 

Gritstraalmiddelen worden gebruikt om verschillende oppervlaktes zoals metaal, beton of hout mee te bewerken of te reinigen. Denk bijvoorbeeld aan het verwijderen van verf, roest of lijmresten van metaal. Of het reinigen van hout.

Daarnaast wordt doormiddel van straalgrit ook oppervlaktes voor behandeld voor galvaniseren, lakken en emailleren.

Stralen is een techniek die vroeger (en nu nog steeds) zandstralen wordt genoemd. Zandstralen werd vroeger gedaan met zilverzand. Echter, hier komen kwarts bij vrij die stoflongen veroorzaken. Daarom is deze techniek niet meer toegestaan. Tegenwoordig gebruiken we daar straalgrit voor.

Wat is straalgrit

Straalgrit of straalmiddel bestaat uit kleine korrels die onder hoge druk op een oppervlakte worden gespoten. Hierdoor kan door het gebruik van straalgrit roest en verf worden verwijderd, materialen als hout grondig worden gereinigd of kan een oppervlakte voor behandeld of opgeruwd worden.

Er zijn veel verschillende soorten straalgrit verkrijgbaar. Hierbij zijn eigenschappen als taaiheid, slijtvastheid en standtijd belangrijk. De combinatie tussen deze eigenschappen bepaald welk soort grit beschikt is voor een specifiek oppervlakte en toepassing.

Straalgrit voor iedere toepassing

Het stralen van verschillende soorten oppervlaktes en materialen kent talloze toepassingen. Van het verwijderen van graffiti en wegmarkering tot het reinigen van hout en voorbehandelen voor het aanbrengen van verf. Niet voor niets hebben we een uitgebreid assortiment verschillende soorten straalmiddelen zodat we voor iedere toepassing de juiste oplossing kunnen bieden. 

Heb je hulp nodig bij het selecteren van de juiste grit? Wij helpen en adviseren u graag. 

Straalgrit voor verschillende oppervlakten:

  • Gevels en beton: Provine, excellent grit, prominent grit, eminent grit, SC silicaat
  • Staal: steelshots, draadkorrels
  • Hout: provine, SC silicaat

Straalgrit voor verschillende toepassingen:

  • Graffiti verwijderen: provine
  • Verwijderen van roest, verf of walshuid: Corund, steelgrit, eminent grit, SC silicaat
  • Voorbehandelen voor het aanbrengen van verf: Corund, steelgrit
  • Ontbramen en reinigen: Steelshots, glasparels
  • Shot peenen: Steelshots
  • Verwijderen van ingebrand koolaanslag zonder oppervlakte beschadiging: Softblast (gemalen vruchtpitten)

Straalgrit kopen bij Holland Mineraal

Holland Mineraal is dé specialist in het geven van deskundig en technisch advies als het gaat om het leveren van alle typen straalmiddelen en straalgrit voor elke gewenste finishing. Wij hebben het meest uitgebreide leveringsprogramma straalmiddelen voor zowel de Nederlandse als de Europese markt. Eersteklas kwaliteit, ruime voorraad (6.000m2), goed advies en snelle levering zijn de kernwoorden van Holland Mineraal voor een stralende samenwerking.

Holland Mineraal beschikt over een compleet ingerichte testruimte, waar straalproeven kunnen worden gedaan. Tevens worden in deze ruimte parameters onderzocht als: ruwheden van het gestraalde oppervlak, standtijden van straalmiddelen middels de Ervin testmachine en voeren we zelfstandig zeefanalyses uit.

Ons volledige aanbod straalgrit is verkrijgbaar in verkrijgbaar in verschillende korrelformaten en de meeste straalmiddelen zijn leverbaar in zakken van 25kg of een bigbag.

Zit hier uw gewenst straalmiddel onderstaand niet bij? Naast onderstaand beschikken wij over nog meer soorten straalgrit!

Naast straalgrit bieden wij een compleet programma aan producten dat nodig is om een straalinstallatie compleet te maken. Denk aan straalcabines, straalkasten, afzuiginstallaties en robots