[Straalrobot Header]

Straalrobot

Holland Mineraal is sinds 2002 agent voor de verkoop van de straalrobots van Blastman Robotics Ltd. uit Finland. Deze geavanceerde techniek werkt volgens een computergestuurde straalrobot-manipulator en is bij vele bedrijven over de gehele wereld tot volle tevredenheid operationeel.

Algemeen kan gezegd worden dat door toepassing van de Blastman robot de arbeidsomstandigheden voor de stralers aanmerkelijk verbeterd zijn. De stralers van vroeger worden door toepassing van deze robot de operators van de toekomst. De operators bedienen de robot vanuit een riant zittende en volledig geïsoleerde cabine. Deze cabine wordt continue voorzien van verse lucht.

Programmeren

De bediening van het straalproces geschiedt d.m.v. een joystick en een touchscreen. De straalrobot manipulator komt in de meest onmogelijke hoeken en kan al de gestraalde oppervlakken in het geheugen opslaan.

Bij terugkerende gelijkvormige objecten kunnen deze geheel automatisch vanuit de repeat modus worden gestraald. In deze situatie houdt de operator vanuit een naast de straalcabine gelegen controlekamer de controle over het te stralen object.

Het programmeren kan op twee manieren plaats vinden. De operator programmeert via de point to point methode waarbij handmatig alle coördinaten worden opgeslagen. De mogelijkheid bestaat ook om complete werktekeningen in te voeren in het systeem van Blastman Robotics. In beide gevallen volgt de operator het straalproces vanuit de controlekamer.

Door toepassing van bovenstaand proces wordt de productiesnelheid met ca. 300% verhoogd. Hierdoor wordt eenvoudig een dagproductie gehaald tussen de 400 en 600 m2.

Voordelen straalrobot

Zo kan worden gesteld dat er naast de uitstekende werkomstandigheden voor de operators en de verdrievoudiging van de productie nog een aantal belangrijke voordelen zijn t.o.v. het conventionele straalprincipe, te weten: 

  • besparing van de loonkosten;
  • continue proces;
  • optimale straalkwaliteit, SA-3;
  • bedrijfszeker.
Neem contact met ons op!