Straalkasten

Voor het stralen van kleinere werkstukken en producten heeft Holland Mineraal een zeer uitgebreid assortiment straalkasten in haar leveringsprogramma. Hierbij maken we onderscheid in twee type straalkasten. Voor licht reinigingswerk wordt doorgaans de injector straalkast toegepast en voor zwaar, seriematig werk de druk straalkast. Het grote voordeel van de drukstraalkast ten opzichte van het injectie principe is de hoge productie- en straalsnelheid. De drukstraalkasten van Holland Mineraal zijn daardoor uitermate geschikt voor continu gebruik en geschikt voor alle soorten straalmiddelen.

Een straalkast kan worden gebruikt voor verschillende toepassingen. Denk aan het verwijderen van roest, verf of corrosie. Het grondig reinigen van verschillende oppervlaktes. Maar ook voor het voorbehandelen van verschillende oppervlaktes voor het aanbrengen van verf of coating. 

Een straalkast is verkrijgbaar in verschillende formaten waarbij de opening voor handen aan de voorkant zit en de kast aan de bovenkant is voorzien van een glasplaat. Voor het stralen van grote objecten bouwen wij complete straalcabines op maat

Stralen van voorwerpen in een straalkast

Bij het stralen wordt er onder hoge druk een straalmiddel op het oppervlak gespoten waardoor verf of roest eenvoudig kan worden verwijderd. Hiervoor kunnen verschillende straalmiddelen of straalgrit worden gebruikt, ieder type straalgrit heeft zijn eigen unieke toepassingen. 

Voor het stralen van kleine voorwerpen zoals motor onderdelen is een straalkast de perfecte oplossing. Er zijn verschillende formaten straalkasten beschikbaar. Waaronder een compact tafelmodel. 

Voor het gebruiken van een straalkast heeft u verschillende onderdelen nodig. Waaronder een straalpistool, nozzles voor een straalpistool en de juiste beschermingsmiddelen zoals een helm en handschoenen. En natuurlijk het juiste straalgrit.

Het gebruik van een straalkast is eenvoudig. Aan de voorkant zitten twee openingen waar de armen doorheen kunnen om in de kast een voorwerp te stralen. Aan de bovenkant zit een doorzichtige plaat die open kan. Tevens zijn er verschillende mogelijkheden voor een straalkast met afzuiging.

Een straalkast wordt veelal gebruikt voor bedrijven die regelmatig kleine onderdelen willen stralen. Denk aan motor onderdelen bij autobedrijven, bedrijven die veel met houtbewerking doen en metaalbewerkingsbedrijven.

Verschillende straalkasten

Binnen ons assortiment hebben we verschillende straalkasten beschikbaar. Verschillende formaten, straaltechnieken en toepassingen. 

Drukstraalkasten

Het grote voordeel van dit type straalkast ten opzichte van het injectieprincipe is de hoge productie- en straal snelheid. Een drukstraalkast wordt vaak ingezet bij zwaar en seriematig straalwerk. 

We bieden een uitgebreid programma eigen straalkasten (HMD-1200, HMD-1400 en HMD1600) en verschillende drukstraalkasten van Econoline voor minder intensief gebruik.

Bij drukstraalkasten is de straalketel geïntegreerd en verder uitgerust met o.a. een afzuiging van het type patronenfilter met een continue reiniging, drukregelaar, voetbediening, verlichting en straalslang met nozzle naar keuze. 

Injectie straalkasten

Het injectiestralen wordt doorgaans in kleine cabines en bij licht reinigingswerk toegepast. Bij het injectiesysteem wordt het straalmiddel in een pistool door een injectorwerking opgezogen en vervolgens versneld op het werkstuk gespoten. De toepassingen van de injector straalkasten zijn onbeperkt reinigen, ontroesten en ontbramen, matteren, opruwen en decoderen van verschillende oppervlakken.

Wij bieden verschillende zelf ontwikkelde injectie straalkasten aan (HMI-1200, HMI-1400 en HMI-1600) voor intensief gebruik. Met daarnaast verschillende straalkasten van Econoline voor minder intensief gebruik.

Straalkast met afzuiging

Bij het stralen komt afval en stof vrij. Wij bieden verschillende straalkasten met geïntegreerde afzuiging.

Onderdelen voor straalkasten

Om een straalkast goed te kunnen gebruiken zijn verschillende onderdelen nodig. Bij Holland Mineraal bieden we een compleet programma met alle onderdelen die u nodig hebt om te kunnen stralen. Denk aan een straalpistool, straalpijpen, filters, zichtvensters, helmen en handschoenen.

Straalkasten in verschillende formaten

Voordat u overgaat tot aankoop van een straalkast is het goed om uit te zoeken wat het juiste formaat van de straalkast is. Dit is afhankelijk van de voorwerpen die u wilt gaan stralen. 

Met een uitgebreid assortiment bieden we de juiste oplossing voor iedere toepassing. Voor specifieke toepassingen denken we graag met u mee en kunnen we een straalkast maken op basis van uw wensen.

Voor het stralen van grotere voorwerpen maken we straalcabines op maat. Bekijk op deze pagina alle mogelijkheden.