Straalmiddel transportsystemen

Holland Mineraal is de specialist in het ontwerpen en het fabriceren, geheel in eigen beheer, van straalmiddel transportsystemen. In uiteenlopende marktsegmenten en wereldwijd zijn onderstaande systemen in straalcabines toegepast. Voor het terugwinnen van het straalmiddel hebben wij een viertal mogelijkheden tot onze beschikking:

VEEGPUT

Hierbij wordt de straalmiddel bedrijfsmix in een speciaal daarvoor geconstrueerde put geveegd, welke is voorzien van een afdekrooster en een doseerschuif.

TRANSPORTBAND

Hier komt de verzamelde straalmiddel bedrijfsmix d.m.v. speciale doseerkappen op de transportband terecht, die het vervolgens vertransporteert. Naar keuze kan dit systeem al of niet over de volle breedte van de cabine worden gemonteerd.

TRANSPORTSCHROEF

Hierbij wordt de straalmiddel bedrijfsmix d.m.v. speciale doseerkappen in de verzamelgoot verdeeld en door de transport­schroef vertransporteert. De transportschroef kan zowel over de gehele breedte van de cabine worden gemonteerd, als over een gedeelte van de cabinevloer.

SCHRAPERVLOER 

Bij dit systeem is er een complete roostervloer over het volledige vloer­oppervlak van de straalcabine. Tijdens het straal­proces valt het verstraalde straalmiddel door de roostervloer en wordt direct d.m.v schraperbanen vertransporteerd naar de dwarsschraper, die het vervolgens uitstort in de elevator.  Ongeacht de keuze van de boven beschreven systemen wordt de straalmiddel bedrijfsmix uitgestort in de voet van de elevator. De elevator is uitgevoerd met een elevatorband met daaraan elevatorbekers, die het straalmiddel naar boven transporteert. Via de uitstort van de elevator wordt het straalmiddel over een speciale trommelzeef gevoerd en vervolgens over de straalmiddelreiniger (cascade reiniger). Deze kan worden afgezogen door het hoofdfilter of een separaat continu reinigend patronenfilter. Hierna komt de gereinigde straalmiddel bedrijfsmix in de voorraadbunker en is het gereed voor hergebruik.