Holland Mineraal
nlende

Holland Mineraal heeft het meest uitgebreide programma straalmiddelen voor zowel de Nederlandse als de Europese markt. Deskundig advies, technische support en levering van straalmiddelen voor elke gewenste toepassing. Eersteklas kwaliteit, ruime voorraad (5.000m2) en snel leverbaar in uiteenlopende volumes.

Straalmiddel Speedblast (garnet)

Het natuurlijke mineraal garnet wordt in de volksmond ook wel speedblast genoemd. Speedblast heeft allerlei toepassingen, van gevel- en betonsanering tot aan roest- en walshuid verwijdering. Bij Holland Mineraal bieden we speedblast aan in verschillende korrelgroottes in zowel klein-, als grootverpakking. Ook is aflevering in bulk en afzetsilo’s mogelijk.

Toepassingen en kenmerken

Speedblast heeft enkele eigenschappen waardoor het een zeer geschikt straalmiddel is om in straalcabines, straalkasten en vochtstraalsystemen te gebruiken met als resultaat een perfecte straalsnelheid. De specifieke eigenschappen zijn onder andere de hardheid, het hoog soortgelijke gewicht en de taaiheid van speedblast. Daarnaast is het een zuiver natuurproduct dat bestaat uit een groep mineralen waarvan Almandite het hoofdbestanddeel is. Speedblast, of garnet, is ijzervrij en bevat geen silica. Het verwijdert zonder problemen roest, walshuiden en oude verf en is zeer geschikt voor het aanstralen van verzinkte materialen. Ook voor een optimale gevel- en betonsanering is speedblast het juiste mineraal!

HM-PI-008-10/06
23 %
36 %
32 %
< 1 %
1 %
1,5 %
6 %


Speedblast voldoet aan de gestelde arbeids- en milieu-eisen en is door TNO onderzocht en bevat minder dan de toegestane 0.5% kwarts. Een afschrift van het onderzoekrapport wordt op aanvraag toegezonden.

Scherp/Afgerond
Inert
Rood

7.5 Mohs

2,4 kg/dm3
4,1 kg/dm3
0.2 - 0.6 mm
0.4 - 0.8 mm
0.7 - 1.2 mm
0.1 - 0.3 mm
0.09 - 0.25 mm

- in zakken van 25 kg,
- 1000 kg op een pallet met krimphoes
- in big bags van 1000 kg
- in bulk en afzetsilo's

Speedblast is een zeer universeel toe te passen straalmiddel. Het wordt ingezet in straalcabines, straalkasten en vochtstraalsystemen.

Speedblast wordt toegepast voor:

  • verwijderen van walshuid;
  • roest en oude verf;
  • aanstralen van thermisch/verzinkt materiaal;
  • gevel- en betonsanering.

Geïnteresseerd in Speedblast?

Neem dan snel contact met ons op. U kunt ons bellen op 0570 – 62 11 61 , mailen via info@hollandmineraal.nl of u kunt direct onderstaand contactformulier invullen!

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht