Straalmiddel recycling apparatuur

Holland Mineraal heeft sinds vele jaren de expertise in huis in het bouwen en leveren van Straalmiddel Recycling Units.

Het belangrijkste uitgangspunt is het terugbrengen van de steeds maar groeiende afvalstroom door toepassing van een meermalig te gebruiken straalmiddel. Met de recycling units van Holland Mineraal kunnen meerdere soorten straalmiddel worden toegepast.
In deze geavanceerde units wordt het ver-straalde straalmiddel zodanig gereinigd, dat het voor hergebruik geschikt is. Naast stationair opgestelde units bouwt Holland Mineraal ook transportabele recycling units. Deze installaties zijn compact samengebouwd in een containerframe en zeer eenvoudig te transporteren, op te stellen en te bedienen.

Een reductie op de afvalstroom verontreinigd straalmiddel, lagere straalmiddel kosten en een  aanzienlijke verhoging van de productie zijn de voordelen door gebruik te maken van de recycling installaties van Holland Mineraal.


Er zijn diverse reinigingsmethoden beschikbaar om de verontreinigde straalmiddelmix te reinigen.

Cascade reiniger

Voor het verwijderen van stofdeeltjes uit de straalmiddel bedrijfsmix wordt een cascade reiniger toegepast. In de 500 mm brede reiniger worden de niet bruikbare delen middels een ingestelde flow in combinatie met een drietrapssysteem uit de mix afgezogen.

Trommelzeef 

Voor het verwijderen van grove verontreinigingen heeft Holland Mineraal de trommelzeef in haar leveringsprogramma. De elektrisch aangedreven trommel is leverbaar in diverse perforaties en voert de verontreinigingen automatisch af.

Magneetafscheider

Steeds frequenter komt de vraag uit de markt om met meerdere soorten straalmiddelen in één cabine te kunnen stralen. Het gaat dan om het stralen en recyclen van een metallisch en een niet metallisch (inert) straalmiddel in één charge.

Door toepassing van een magneetafscheider wordt het metallische straalmiddel gescheiden van de inerte (niet metallische) delen. De nu afgescheiden metallische delen worden na verloop van tijd magnetisch, waardoor het gaat “kleven”. Om dit tegen te gaan wordt een demagneet geïntegreerd, die het magnetisme weer opheft.

Tevens heeft Holland Mineraal diverse soorten magneetafscheiders in haar programma voor het “ijzervrij” maken van straalmiddel bedrijfsmixen zoals Corund, Speedblast/Garnet en Glasparels.

 

Neem contact met ons op!