Holland Mineraal
nlende

Holland Mineraal is een toonaangevende onderneming in het ontwikkelen en leveren van niet alleen standaard straalinstallaties en straalmiddelen maar ook custom-made, afgestemd op de klant en het specifieke project. Een volledig op elkaar ingespeeld team staat voor u klaar met deskundig advies en offertes op maat.

Rotin Glasparelen

RVS glasparelen: altijd in een keer goed

Met de ROTIN®, de roterende insert

In een keer een groot rvs oppervlak goed glasparelen? Dat kan vanaf nu iedereen, met de ROTIN®. Deze innovatieve tool past in de straalnozzle en verbreedt de straal. Randen, vlekken of strepen op het rvs zijn verleden tijd. En de oppervlakteruwheid is conform de EHEDG-norm.

rotin  rotin-roterende-insert-voor-glasparelen-2-800x800

Werk ook met de ROTIN® en u maakt rvs geschikt voor de voedselindustrie, farmaceutische sector en elk bedrijf dat een strak, mooi resultaat wenst.

RVS stralen met de ROTIN® biedt voordelen voor het bewerkingsbedrijf én voor de klant. Het gewenste resultaat is namelijk sneller bereikt en de klant kan rekenen op een strak eindproduct waar bacteriën en virussen zich slecht aan hechten maar wat wel goed gereinigd kan worden.

Rein en reinigbaar

Esthetisch

Het oppervlakteprofiel is tussen de 0,2 en 0,6 micron. Vuil en bacteriën kunnen zich dus slecht hechten maar het materiaal is wel goed en makkelijk schoon te maken. Hoe groot het rvs-oppervlak ook is, met de ROTIN® is het altijd strak gestraald. Er zijn geen vlekken zichtbaar, geen strepen of randen. Het is dus altijd mooi, vanuit elke hoek.

Milieuvriendelijk

In 1x goed

De ROTIN® verbruikt minder energie en tijd. Het werkt namelijk op 3 bar en het is altijd in 1x goed. Ook het materiaal is milieuvriendelijk; glasparels zonder oplosmiddelen. Door de unieke straalmethode gaat glasparelen met de ROTIN® altijd goed. Stralen, checken, in daglicht bekijken en opnieuw bewerken is dus niet meer nodig. En dat scheelt tijd en geld!

Glasparelstralen met de ROTIN®, zo werkt dat

Zo werkt dat

Glasparelen, of glasparelstralen, wordt gebruikt om rvs-oppervlakten gladder en visueel egaler te maken. Het oppervlak wordt gestraald zodat de pieken afronden en de dalen opengezet zonder caviteiten (openingen) op microniveau. Een heel fijn oppervlakteprofiel ontstaat waar vuil zich alleen op de pieken kan afzetten. De kleefkracht is minimaal waardoor het oppervlak schoner blijft en beter gereinigd kan worden.

Glasparelen met de ROTIN® wordt ook gebruikt bij rvs-oppervlakten maar geeft een beter, sneller en fraaier resultaat. Dat komt door de unieke werking van de ROTIN®. Deze roterende insert (vandaar ROTIN) wordt in de straalnozzle geplaatst. Die insert verbreedt de straal evenredig en spuit het in een schuine hoek. Doordat de straal gelijkwaardig verbreedt, straalt het elk oppervlak met een gelijke dekking onder elke hoek. Het stralen gebeurt onder minder bar, 3 in plaats van 6, en met glasparels 40/70 in plaats van 100/200.

Nastralen of opnieuw bewerken is door die bredere, schuine straal niet meer nodig. Het oppervlak wordt in een keer strak en glad gespoten zonder vlekken en met een fijner oppervlakteprofiel dan bij standaard glasparelen.

Straalt altijd goed, strak onder elke hoek

Glasparelen op rvs, dat gaat altijd goed met de ROTIN®.
Omdat het breeduit en roterend straalt met een gelijke straal in een schuine hoek. Daardoor is het resultaat altijd strak, wie ook maar straalt en waar en hoe je er ook naar kijkt.

Klik hier voor meer informatie over ROTIN®