Holland Mineraal
nlende

Holland Mineraal is een toonaangevende onderneming in het ontwikkelen en leveren van niet alleen standaard straalinstallaties en straalmiddelen maar ook custom-made, afgestemd op de klant en het specifieke project. Een volledig op elkaar ingespeeld team staat voor u klaar met deskundig advies en offertes op maat.

Perslucht conditioneringsapparatuur

Het conditioneren van perslucht is een onmisbare schakel voor het storingvrij functioneren van o.a. straalapparatuur.IMG_0376

Persluchtnakoelers zorgen voor droge perslucht en voorkomen zo verstoppingen in de straalketel en garanderen een constante flow van het straalmiddel. Droge perslucht zorgt ook voor beduidend minder storingen, onderhoud en reparatie aan de apparatuur.
Geconditioneerde perslucht levert tevens een bijdrage aan de kwaliteitsverbetering van het gestraalde oppervlak, omdat olie en water grotendeels door deze apparatuur wordt afgescheiden.

De enige manier om vocht uit de (hete) perslucht te halen, is om het eerst af te laten koelen. Een nakoeler koelt de perslucht tot ongeveer 9°C boven omgevingstemperatuur. Deze temperatuurdaling zorgt ervoor, dat het water condenseert en druppels vormt. Deze druppels worden dan vervolgens verwijderd door de centrifugaal waterafscheider. Olie en andere verontreinigingen kunnen in een tweede en derde trap met fijn filters worden verwijderd.

Persluchtnakoelers zijn leverbaar in pneumatisch en elektrisch aangedreven uitvoeringen en variëren in capaciteit van 1.000 l/min. tot 30.000 l/min.