Holland Mineraal
nlende

Holland Mineraal is een toonaangevende onderneming in het ontwikkelen en leveren van niet alleen standaard straalinstallaties en straalmiddelen maar ook custom-made, afgestemd op de klant en het specifieke project. Een volledig op elkaar ingespeeld team staat voor u klaar met deskundig advies en offertes op maat.

Straalmiddel reinigingssystemen

Holland Mineraal is allround in het ontwerpen en fabriceren van straalmiddel reiniging systemen. In de oppervlaktebehandelingsbranche zijn in de afgelopen decennia vele systemen toegepast.

Er zijn diverse reinigingsmethoden beschikbaar om de verontreinigde straalmiddelmix te reinigen.

Cascade reiniger

Voor het verwijderen van stofdeeltjes uit de straalmiddel bedrijfsmix wordt een cascade reiniger toegepast. In de 500 mm brede reiniger worden de niet bruikbare delen middels een ingestelde flow in combinatie met een drietrapssysteem uit de mix afgezogen.

Trommelzeef

trommelzeefVoor het verwijderen van grove verontreinigingen heeft Holland Mineraal de trommelzeef in haar leveringsprogramma. De elektrisch aangedreven trommel is leverbaar in diverse perforaties en voert de verontreinigingen automatisch af.

 

 

 

Magneetafscheider

magneetafscheiderSteeds frequenter komt de vraag uit de markt om met meerdere soorten straalmiddelen in één cabine te kunnen stralen. Het gaat dan om het stralen en recyclen van een metallisch en een niet metallisch (inert) straalmiddel in één charge.

Door toepassing van een magneetafscheider wordt het metallische straalmiddel gescheiden van de inerte (niet metallische) delen. De nu afgescheiden metallische delen worden na verloop van tijd magnetisch, waardoor het gaat “kleven”. Om dit tegen te gaan wordt een demagneet geïntegreerd, die het magnetisme weer opheft.

Tevens heeft Holland Mineraal diverse soorten magneetafscheiders in haar programma voor het “ijzervrij” maken van straalmiddel bedrijfsmixen zoals Corund, Speedblast/Garnet en Glasparels.

IMG_0307_scheidingssysteem