Holland Mineraal
nlende

Holland Mineraal is een toonaangevende onderneming in het ontwikkelen en leveren van niet alleen standaard straalinstallaties en straalmiddelen maar ook custom-made, afgestemd op de klant en het specifieke project. Een volledig op elkaar ingespeeld team staat voor u klaar met deskundig advies en offertes op maat.

Waterstraalsnijden

Al vele jaren is Holland Mineraal een belangrijke speler in het marktsegment van het waterstraalsnijden (water jet cutting) en leveren we hoogwaardige speciale abrasief snijmiddelen, zoals garnet en olivine. Door onze uitgebreide specialistische ervaring op het gebied vanwaterstraalsnijden, worden deze snijmiddelen in grote hoeveelheden op zowel de Nederlandse als de Europese markt geleverd. U bent verzekerd van eersteklas kwaliteit, een ruime voorraad (5000 m²), goed advies en een snelle levering.

De techniek

De techniek van waterstraalsnijden houdt in, dat water onder hoge druk door een snijbuis wordt gespoten. In de kop van de snijbuis wordt het water met een abrasief middel gemengd. Hierbij wordt doorgaans gebruik gemaakt van twee verschillende mineralen, garnet en olivine.

Garnet (speedblast) is een mineraal met een hoog soortgelijk gewicht. Dit in combinatie met de taaiheid en hardheid, zorgt ervoor dat dit een perfect snijmiddel is voorwaterstraalsnijden. Het andere mineraal olivine kenmerkt zich door zijn scherpe kanten. De nauwkeurigheid bij het waterstraalsnijden met dit middel is groot en daardoor ontstaat er een nagenoeg 100% vlakke snijrand.

Van beide snijmiddelen die we voor het waterstraalsnijden leveren, zijn afzonderlijke informatiebulletins beschikbaar. Hierin wordt uitvoerig ingegaan op de specifieke eigenschappen en korrelgrootten.

Waterstraalsnijden met het oog op de toekomst

Naast de grote hoeveelheden snijmiddelen die door ons voor het waterstraalsnijden worden geleverd, voelen we ons tegelijk ook verantwoordelijk voor de afvalstromen die daardoor ontstaan. Zie hiervoor ons onderdeel: inname en afvoer straalstof.