Holland Mineraal
nlende

Holland Mineraal is een toonaangevende onderneming in het ontwikkelen en leveren van niet alleen standaard straalinstallaties en straalmiddelen maar ook custom-made, afgestemd op de klant en het specifieke project. Een volledig op elkaar ingespeeld team staat voor u klaar met deskundig advies en offertes op maat.

Zandstralen

Bij Holland Mineraal weten we alles van zandstralen. Dit proces, dat ook wel gritstralen wordt genoemd, is zeer effectief en dankzij Holland Mineraal ook bijzonder voordelig. Onze expertise en jarenlange ervaring zorgen ervoor dat we u hoogwaardige straalmiddelen, straalkasten en straalcabines kunnen leveren om het zandstralen optimaal uit te voeren.

De techniek

Zandstralen, of gritstralen, is een techniek, waarbij een hard korrelvormig medium met grote kracht op verschillende oppervlakken wordt geblazen. Dit gebeurt met behulp van perslucht. Hierbij wordt doorgaans gebruik gemaakt van speciale straalcabines of drukstraalkasten. Daarnaast wordt zandstralen ook veelvuldig toegepast op buitenwerk. Denk hierbij aan het stralen van bruggen, viaducten, sluisdeuren, opslagtanks in de petrochemie et cetera.

De specifieke techniek van het zandstralen kan onder meer worden gebruikt voor het verwijderen van verf en roest van metaal, het verbeteren van de oppervlaktekwaliteit en contactkwaliteit, en het verbeteren van de functionele kwaliteit. Zandstralen kan corrosie voorkomen, zorgt voor een fraaier oppervlak en kan materiaalfouten aan het licht brengen. Ook voor ontbramen wordt zandstralen veelvuldig toegepast.

Zandstraalbesluit

Opmerking; met zand stralen is verboden, het woord zandstralen wordt alleen nog gebruikt als synoniem voor alle overige benamingen voor straalwerkzaamheden.