Holland Mineraal
nlende

Holland Mineraal heeft het meest uitgebreide programma straalmiddelen voor zowel de Nederlandse als de Europese markt. Deskundig advies, technische support en levering van straalmiddelen voor elke gewenste toepassing. Eersteklas kwaliteit, ruime voorraad (5.000m2) en snel leverbaar in uiteenlopende volumes.

Straalmiddel Straalgrit (Prominent Grit)

Bij het stralen of reinigen van oppervlakken is het belangrijk om het juiste straalmiddel toe te passen. Voor mobiele straalwerkzaamheden is dit vaak Prominent straalgrit. Bij Holland Mineraal bestelt u altijd straalgrit van hoogwaardige kwaliteit. Wij zijn een toonaangevende onderneming op het gebied van alle soorten straalmiddelen en straalinstallaties.

Kenmerken van straalgrit

Prominent Grit is een eenmalig te gebruiken straalmiddel en wordt veel ingezet bij mobiele straalwerkzaamheden aan bruggen, opslagtanks, scheepsindustrie, offshore e.d.. Het is leverbaar in diverse korrelgrootte en verpakt in 25 kg zakken, big bags, afzetsilo's en bulkwagens. Prominent grit wordt veel toegepast bij de reiniging of het verwijderen van vuil en roest. Het staat tevens bekend als voorbehandelingsmiddel voor coaten, metalliseren, emailleren en poedercoaten.

Straalgrit is een veel gebruikt straalmiddel dat bij Holland Mineraal verkrijgbaar is in verschillende korrelgrootte. Welke werkzaamheden u ook uitvoert, bij ons vindt u de juiste straalgritkorrels, ook voor gebruik in straalcabines.

HM-PI-100-04/18
44 - 52 %
25 - 36 %
7 - 14 %
5 - 8 %
1 - 2 %


Prominent Grit is een calcium silicaat en bevat geen vrije silica en is ijzervrij

Scherp / Kantig
Bruin /Groen

Ca. 7 Mohs

Ca. 1,3 kg/dm3
Ca. 2,6 kg/dm3
0,1 - 0,5 mm
0,1 - 1,2 mm
0,25 - 1,4 mm
0,25 - 2,0 mm
1,0 - 2,0 mm
1,4 - 2,8 mm

- in bulk met silowagen
- in afzetsilo’s
- in plastic zakken van 25 kg; 1000 kg op pallet
- in big bags

Prominet Grit wordt vooral ingezet bij vrijstraalwerkzaamheden in de volgende sectoren:

  • scheepsbouw;
  • raffinaderijen/olieterminals;
  • offshore/booreilanden;
  • weg- en waterbouw, bruggen, sluizen, viaducten, wegmarkeringen;
  • gevel- en betonsanering.

Behoefte aan straalgrit?

Doe dan nu uw aanvraag. Bel ons op 0570 – 62 11 61 , stuur een e-mail naar info@hollandmineraal.nl of vul onderstaand contactformulier in!

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw bericht